L’esqueixada de bacallà, un dels plats més típics de la cuina catalana

L’esqueixada de bacallà, un dels plats més típics de la cuina catalana

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Blog

L’esqueixada de bacallà és un dels plats més típics i coneguts de la cuina catalana. És coneguda des de principis del segle XX quan es va posar aquest nom, ja que esqueixar és estripar que és el procés que es fa amb el bacallà en la seva recepta.


És un plat similar a una l’amanida fet amb bacallà dessalat i esqueixat al qual inclou ingredients vegetals com tomàquet, ceba, pebrot i olives. Depenent de la recepta els ingredients poden variar i es pot incloure ou dur o mongetes, tot al gust del comensal. És un plat típic de l’estiu, ja que és un plat fred i pels seus ingredients és lleuger. La recepta aporta moltes proteïnes i poques calories, a més de ser fàcil de preparar.


Per preparar-ho prèviament s’ha de dessalar el bacallà i després esmollar, posteriorment es fa la mescla incloent els ingredients com els tomàquets, ceba, olives… Una vegada ho tinguem tot reguem el plat amb abundant oli d’oliva.


A el Glop l’esqueixada de bacallà és un plat que trobaràs a la nostra carta durant tot l’any, és un plat que oferim als nostres clients des de sempre amb la nostra tradicional recepta. El secret és oferir productes de qualitat tant en el bacallà com en els ingredients, en els dos casos sempre comptem amb productes de proximitat per seguir oferint la recepta de sempre.


Us invitem que proveu un plat típic de la cuina catalana a El Glop, com a referent de cuina catalana i mediterrània estem segurs que et quedaràs amb bon sabor de boca.