La sangria, la beguda de l’estiu

La sangria, la beguda de l’estiu

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Blog

Avui volem parlar de la sangria, la beguda alcohòlica de l’estiu a Espanya. Actualment té una gran varietat de receptes però originàriament conte vi negre, fuita, gasosa, sucre i alguns licors al gust de qui ho prepara. És una beguda molt popular de la gastronomia espanyola i una referència internacional que es pot gaudir a bars o restaurants. Espanya i Portugal són els productors de “sangria” regulat per la Unió Europea.

Els orígens de la sangria remunten a l’antiga Roma on era molt comú el consum de vi. Donat que era una època on l’aigua estava contaminada es prenia molt vi i es va començar a especialitzar per donat diferents sabors. Aquest costum es va estendre fins a la dècada del XIX on francesos i anglesos van adoptar la recepta i van fer variacions com incloure raïm, préssec i altres fruites.

A Espanya va arribar per la colonització on es prenia vi especiat amb fuites. Andalusia va ser una de les regions on més van desenvolupar la recepta incloent fruites fresques, especies, sucre, brandi … Mescles que van millorar el sabor.

La seva recepta és fàcil i es pot considerar “única” de cada persona que la prepari, ja que els ingredients depenen del moment i el gust del comensal. El vi és recomanable vi negre Rioja, llimona, taronja, sucre, brandi i fruites. Les fruites a escollir depenen de l’estació, la majoria de fruites són una bona opció per la recepta, ja que ofereixen un sabor diferent, les més comunes són maduixes, poma, llimona… La recepta original conte brandi tot i que es pot substituir per rom, ginebra o altres begudes, tot al gust de qui ho consumeixi. En el cas del suc és recomanable utilitzar variació de cítrics, sobretot de llimona, tot i que la millor opció és gasosa amb una mica de suc.


Tot i que la recepta original consta de vi negre com hem comentat, els anys de preparació i la variació de la recepta ha portat a combinar amb sidra, vi blanc, cava o xampany. Totes les variacions ofereixen un sabor únic que fan gaudir d’una beguda dolça amb un sabor fresc que ens porta a l’estiu.


A El Glop ens encanta gaudir de la sangria durant tot l’any i oferir als nostres clients la nostra recepta de sempre. La nostra carta ofereix la tradicional sangria de vi negre i la variació de cava amb un gust més espumós. La combinació de plats de temporada amb una beguda fresca és una combinació perfecte per gaudir d’un menjar rodó.

Us invitem a venir a provar les nostres sangries i gaudir del sabor de les begudes fetes amb cura i estima.