El tradicional gaspatxo

El tradicional gaspatxo

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Blog

¿Coneixeu el gaspatxo? És una beguda que consta d’oli d’oliva, vinagre, aigua, pa, hortalisses, tomàquet, cogombre, pebrot, ceba i all, tot depèn de la recepta que s’utilitzi. A Espanya és un menjar molt típic pels temps de calor, ja que es menja fred i és molt refrescant, a més de ser molt sa pels seus ingredients.

El seu origen deriva dels pagesos de la península Ibèrica a l’edat mitjana. La recepta va evolucionar a Espanya i Portugal on va crear varietats conservant la primera recepta d’andalús con “l’original”. Aquesta evolució va portar a les conegudes variacions de o salmorejo que són versions fredes i calentes (manxegues) . Es diu que fins al segle XIX no se li va afegir el tomàquet a la recepta i era una varietat de sopa.

Actualment es pot dir que el gaspatxo és considerat un menjar de la comunitat mediterrània i és conegut internacionalment com un plat nacional espanyol. Hi ha moltes variants de la recepta original d’Andalusia, ja que la seva popularitat ha fet es consumeixi en tota la península.

És un dels plats més típics de les taules a l’estiu, ja que es consumeix fresc i és molt lleuger. És una font natural de vitamina C, A i E, hidrats de carboni, fosfor, ferro, calci, magnesi, manganès, zinc, coure, potassi i sodi, a més de fibra vegetal i substàncies antioxidants. Tot pel seu conjunt d’ingredients que són recomanables per una dieta equilibrada.

Al Glop oferim el nostre gaspatxo andalús a la nostra carta durant tot l’any, ja que és un plat molt concorregut pels nostres clients donat que seguim la nostra recepta de sempre i ho preparem artesanalment per oferir la tradicional recepta andalusa. El plat està elaborat amb tomàquet pera, pebrot, cogombre, oli, pa, aigua, sal i vinagre de Jerez, aprofitant sempre els productes de proximitat per oferir sempre el millor sabor als nostres plats. A més al ser un plat lleuger i fresc es pot combinar amb gran part dels nostres segons plats per un menjar de xuclar-se els dits.

Si veniu aquest estiu proveu la nostra recepta tradicional de gaspatxo a l’Andalusa amb el mateix sabor de sempre.