El Glop, un lloc de referència per les seves paelles

El Glop, un lloc de referència per les seves paelles

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:BlogLa Paella és un plat típic de la cultura espanyola, un plat ple d’història. Es diu que aquest plat tan famós té el seu origen quan els servents dels reis moros creaven plats d’arròs mesclant els restos dels banquets reals en grans olles.

A Espanya es cultiva gran quantitat d’arròs, per això va ser un plat tan típic combinat amb carn, mariscos, peixos… Els treballadors del camp cuinaven a una fogata, ja que era més pràctic aprofitant les rames de la zona. Amb el pas del temps van canviar les olles per paelleres passant d’una olla profunda a una amb més superfície, generalment més amples i amb nanses. Gràcies a això aconseguien una major evaporació i el gust característic de les nostres paelles.

L’origen de la paella remunta al 330 aC època d’Alejandro Magno, on va haver-hi una gran importació d’arròs d’Àsia que va acabar lligada a l’àrea mediterrània. Els valencians tenen la seva vanitat, al ser característic de la zona per la seva manera de guisar amb carn, peix o llegums. No hi ha dubte del recapte que fa aquesta recepta pel seu coneixement i anys d’experiència.
A Espanya és un plat tradicional en reunions i festivitats sent un plat fonamentalment de caràcter festiu. Com també en el sector turisme tenint una gran acollida internacionalment per ser un plat que destaca a gran part d’Espanya.

A escala nutricional el consum de paella, és un plat on generalment la font energètica prové dels hidrats de carboni, concretament per l’arròs. L’equilibri nutricional prové de l’ús de proteïnes d’alt valor biològic com poden ser les procedents de peix i carn. Depenent de les tècniques culinàries emprades el valor calòric i nutricional podrà oscil·lar, com per exemple la preparació del sofregit.

Al Glop cuidem els nostres plats seguint receptes de cuina tradicional catalana i mediterrània amb productes frescos i naturals. Per això les nostres receptes són clàssiques i ens agrada oferir una cuina cuidada amb l’elaboració de sempre. La paella és un plat típic de la nostra cuina, ens agrada oferir-la amb plats de temporada per poder gaudir sempre dels millors productes. Ens agrada oferir una proposta gastronòmica o preval la senzillesa, el clàssic i el valor del producte, sense oblidar els nostres orígens.

A la nostra carta trobareu gran varietat d’arrossos i paelles. En l’apartat d’arrossos podeu trobar: arròs negre amb sípia i cloïsses, fideuà a l’estil Tarragona, arròs amb conill i cargols, arròs amb bolets i crosta de parmesà, arròs del senyoret, cassola d’arròs amb bacallà i verduretes i arròs caldós amb llamàntol. En l’apartat paelles podeu trobar: paella de peix i marisc, paella de pollastre i verduretes o només de verduretes. En tots els plats ens agrada oferir productes frescos i de temporada amb una àmplia gamma d’opcions. A més comptem amb un equip de cuina “de sempre” perquè els nostres clients pugui gaudir al màxim de la seva experiència a El Glop.


Estem encantats de rebre-us per poder gaudir junts de les nostres paelles fetes amb tanta cura i estima💚